Warning: Declaration of AMW_Related_Sub_Items_Walker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/seven220/public_html/lapinkuntoutus.fi/wp-content/plugins/advanced-menu-widget/class-advanced-menu-walker.php on line 0
Tules-kurssit | Lapin Kuntoutus

Tules-kurssit

 

Työelämässä olevien avo- ja laitosmuotoiset kurssit

Tules-kuntoutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on pitkittyneitä (yli 3 kk) tukirangan oireita joko niskan, hartiaseudun, selän ja/tai polvi-, lonkkanivelen alueella ja hänelle soveltuu aktiivinen ryhmämuotoinen kuntoutus.

Kurssit ovat aktiivista avomuotoista ryhmäkuntoutusta. Niiden tavoitteena on antaa keinoja parantaa työ- ja toimintakykyä, keinoja kivunhallintaan ja omien voimavarojen käyttöönottoon sekä ohjausta itsehoitoon. Puolet ohjelmasta on liikuntaa tai siihen liittyvää ohjausta. Työikäisten kursseille voi hakea henkilö, joka on työssä, työtön, opiskelee, tai on sairauslomalla tai kuntoutustuella.

Tules kursseja on valittavana kahdentyyppisiä:

Tules-avokurssit – 3 pv + 10 käyntikertaa á 4 h + 2 pv

Avokursseilla käydään kotoa käsin ja yksittäiset käyntikerrat voivat toteutua osin työn ohessa etukäteen sovitun aikataulun mukaisesti.

Tules-kurssit – 5 vrk + 5 vrk + 5 vrk

Hakija itse tekee päätöksen osallistuuko kurssille avo- vai laitosmuotoisesti. Avomuotoisessa ohjelmaan osallistutaan klo 8 – 16 välillä ja se pitää sisällään yhden aterian ja tarpeelliset välipalat. Laitosmuotoiseen jaksoon kuuluu ohjelman lisäksi majoitus ja ateriat välipaloineen.

Tules-kursseja järjestetään myös työelämästä poissaoleville ja kursseja on kohdennettu myös saamenkielisille

Keskustele hoitavan lääkärin esim. työterveyslääkärin kanssa oireistasi ja kuntoutustoiveistasi. Kurssille haetaan täyttämällä Kelan kuntoutushakemuslomake KU 132. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärin lausunto kuntoutustarpeesta (B-lausunto). Päätös kurssille valinnasta tehdään Kelassa.

Kuntoutuskurssi on Kelan järjestämää kuntoutusta ja on osallistujalle maksuton. Matka- ja ansionmenetyskorvaukset tulevat Kelan säädösten mukaan.

Tules avokurssit työelämässä oleville 2019
Tules-kurssit työelämässä oleville  2019
Tules-kurssi työelämästä poissaoleville 2019
Kelan sairausryhmäkohtaiset kurssit 2019

Tules-kurssi saamenkielisille 2019,  työelämässä olevat

Kysy lisää:

linjavastaava
Marja Yliniva
puh. 044 7650 463
marja.yliniva@lapinkuntoutus.fi

Pin It on Pinterest

Share This