Tules-kurssit

Tules-kuntoutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on pitkittyneitä (yli 3 kk) tukirangan oireita joko niskan, hartiaseudun, selän ja/tai polvi-, lonkkanivelen alueella ja hänelle soveltuu aktiivinen ryhmämuotoinen kuntoutus.

Kurssit ovat aktiivista avomuotoista ryhmäkuntoutusta. Niiden tavoitteena on antaa keinoja parantaa työ- ja toimintakykyä, keinoja kivunhallintaan ja omien voimavarojen käyttöönottoon sekä ohjausta itsehoitoon. Puolet ohjelmasta on liikuntaa tai siihen liittyvää ohjausta. Työikäisten kursseille voi hakea henkilö, joka on työssä, työtön, opiskelee, tai on sairauslomalla tai kuntoutustuella.

Keskustele hoitavan lääkärin esim. työterveyslääkärin kanssa oireistasi ja kuntoutustoiveistasi. Kurssille haetaan täyttämällä Kelan kuntoutushakemuslomake KU 132. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärin lausunto kuntoutustarpeesta (B-lausunto). Päätös kurssille valinnasta tehdään Kelassa.

Kuntoutuskurssi on Kelan järjestämää kuntoutusta ja on osallistujalle maksuton. Matka- ja ansionmenetyskorvaukset tulevat Kelan säädösten mukaan.

Tules-avokurssit työelämässä oleville

Tules-Avokurssi sisältää 10 kuntoutuspäivää: kolmen päivän aloitusjakson jälkeen on 5 yksittäistä kuntoutuspäivää ja niiden jälkeen 2 päivän päätösjakso.

Kurssiesite 2022: Tules-Avokurssit 2022

Saamenkielisten Tules-kurssit

Kurssit ovat suomenkielisiä, mutta ne on kohdennettu erityisesti saamenkielisille, joille voidaan järjestää tarpeen mukaan tulkkaus kuntoutusohjelman ajaksi. Toinen kurssi on tarkoitettu työelämässä oleville ja toinen työelämästä poissaoleville. Kurssit ovat laitosmuotoisia eli asiakkaalla on mahdollisuus majoitukseen täysihoitoineen. Kurssilla on kolme kuntoutusjaksoa.

Kurssit 2022:
Työelämässä olevien Tules-kurssi (81044), 1. jakso 02.05.-06.05.2022
 Työelämästä poissaolevien kurssi (80145), 1. jakso 09.05.-13.05.2022

Kysy lisää:

palveluvastaava
Marja Yliniva
puh. 044 7650 463
marja.yliniva@lapinkuntoutus.fi

Pin It on Pinterest

Share This