Taito-kuntoutus

Taito-kuntoutuksen tavoitteena on tukea työllistymistä tai työelämään pääsemistä. Kuntoutuksen aikana saa monipuolista tietoa työ- ja opiskelukykyyn liittyvistä asioista sekä ohjausta, miten itse voi vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa. Lisäksi saa tietoa työ- ja opiskelumahdollisuuksista oman ammatillisen tavoitteen saavuttamiseksi.

Taito-kuntoutus on yksilöllisten käyntikertojen, ryhmäjaksojen ja työharjoittelun yhdistelmäpalvelu, joka toteutuu keskimäärin 15 kuukauden aikana kuntoutuksen alkamisesta.

Kuntoutus alkaa kahden kuukauden kuluessa Kelan kuntoutuspäätöksestä yksilöllisellä käyntikerralla, jonka jälkeen on 12 vuorokauden mittainen ryhmäjakso (4 vrk +4 vrk +4 vrk) ryhmän vähimmäisosallistujamäärän ollessa täynnä. Ryhmän koko on 6-10 asiakasta. Ryhmäjakson jälkeen toteutuu 50-70 vuorokautta kestävä työharjoittelu, jonka aikana on säännöllinen omaohjaajan tapaaminen. Työharjoittelun jälkeen on yksilöllisiä käyntikertoja ja 1-2 ryhmäjaksoa, jolloin varmistetaan ammatillisen suunnitelman eteneminen.

Taito-kuntoutus on tarkoitettu 18-64 -vuotiaille, joilla sairaus tai vamma vaikeuttaa työelämään tai opiskelemaan pääsemistä tai niissä jatkamista. Taito-kuntoutukseen voi hakeutua tilanteissa, joissa asiakas on:

  • työttömänä
  • vaihtamassa ammattia
  • palaamassa työelämään
  • opiskelut ovat keskeytyneet

Taito-kuntoutukseen haetaan Kelan kautta täyttämällä hakemus ammatillisesta kuntoutuksesta (KU 101).

 

Kysy lisää:

Marja Yliniva, palveluvastaava
puh. 044 7650 463
marja.yliniva@lapinkuntoutus.fi

 

Pin It on Pinterest

Share This
Siirry sisältöön