Omaishoitajakurssit

 

Omaishoitajakurssi:

  • Kurssi on suunnattu omaishoitajille, jotka hoitavat tai avustavat aikuista omaistaan päivittäin. Sinulla on uupumusoireita, sairauksia tai muita tekijöitä, jotka uhkaavat jaksamistasi ja hyötyisit kuntoutuksesta.
  • Kunnan kanssa laadittua omaishoidonsopimusta ei tarvitse olla.
    Esite: Omaishoitajakurssi

Omaishoitajien parikurssi, saamenkieliset:

  • Kurssi on saamelaisille suunnattu parikurssi ja se on tarkoitettu omaishoitajille, jotka hoitavat tai avustavat aikuista omaistaan/läheistään päivittäin. Omainen/läheinen osallistuu kurssille samanaikaisesti.
  • Valinta ei edellytä kunnan kanssa laadittua omaishoidonsopimusta eikä toimimista päätoimisena omaishoitajana. Voit olla työelämässä, opiskelijana tai pois työelämästä. Jos sinulla on uupumisoireita, sairauksia tai muita tekijöitä, jotka uhkaavat jaksamistasi omaishoitajana ja hyötyisit ryhmäkuntoutuksesta, kurssi on tarkoitettu sinulle.

Kurssille haetaan täyttämällä Kelan kuntoutushakemuslomake KU 132. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärin lausunto kuntoutustarpeesta (B-lausunto) ja kotikunnan työntekijän selvitys/kuvaus omaishoitajan ja hoidettavan kotona selviytymisestä. Päätös kurssille valinnasta tehdään Kelassa.

Saamenkielisten omaishoitajien parikurssi alkaa syyskuussa 2020

Kysy lisää:

linjavastaava
Marja Yliniva
puh. 044 7650 463
maria.yliniva@lapinkuntoutus.fi

Pin It on Pinterest

Share This