Kurssitoimintaa ikääntyneille

 

IKKU-kurssi saamenkielisille, kuntoutusta ikääntyneille monisairaille

Vuosittain järjestetään yksi kurssi saamenkielisille yli 68-vuotiaille, joilla on useita sairauksia ja jotka asuvat kotona tai palvelutalossa ja hyötyvät ryhmämuotoisesta kuntoutuksesta. Kurssin tavoitteena on tukea omatoimisuutta ja toimintakykyä.
Keskustele hoitavan lääkärin kanssa oireistasi ja kuntoutustoiveistasi. Kurssille haetaan täyttämällä Kelan kuntoutushakemuslomake KU 132. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärin lausunto kuntoutustarpeesta (B-lausunto). Päätös kurssille valinnasta tehdään Kelassa.

Kuntoutuskurssi on Kelan järjestämää kuntoutusta ja on osallistujalle maksuton. Matkakorvaukset tulevat Kelan säädösten mukaan.

Esite: IKKU 2023

Tules-kurssi eläkkeellä oleville saamenkielisille

Kurssi on tarkoitettu eläkkeellä oleville aikuisille, joilla on pitkittyneitä (yli 3 kk) tuki- ja liikuntaelinsairauksien oireita joko niskan, hartiaseudun, selän ja/tai polvi-, lonkkanivelen alueella, ja joille soveltuu aktiivinen ryhmämuotoinen kuntoutus.

Kurssin tavoitteena on parantaa toimintakykyä ja arjen aktiivisuutta sekä antaa keinoja kivunhallintaan, itsehoitoon ja omien voimavarojen käyttöön. Puolet ohjelmasta on fyysistä aktiivisuutta edistävää ohjausta.

Kurssin toteutus on 5 + 5 + 5 vuorokautta. Hakija itse tekee päätöksen, osallistuuko kurssille avo- vai laitosmuotoisesti. Laitosmuotoiseen jaksoon kuuluu ohjelman lisäksi majoitus ja ateriat välipaloineen. Avomuotoinen jakso pitää sisällään yhden aterian ja tarpeelliset välipalat.

Kurssille haetaan täyttämällä Kelan kuntoutushakemuslomake KU 132. Liitteeksi tarvitaan lääkärin B-lausunto kuntoutustarpeesta. Päätös kurssille valinnasta tehdään Kelassa

Esitteet:
 TULES-kurssit saamenkielisille 2023

 

Pin It on Pinterest

Share This