Ikäihmisten kuntoutusjaksot

Soveltuvat yli 68-vuotiaille, jotka asuvat joko kotona tai palvelutalossa, ja tarvitsevat omatoimisuuttaaan ja arjesta selviytymistään varmentamaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä tukevaa kuntoutusta.

Soveltuu tilanteisiin, joissa asiakas:

  • on kotiutumassa sairaalajakson jälkeen ja tarvitsee varmistusta toimintakykyynsä
  • toimintakyky ja kotona selviytyminen ovat yllättäen heikentyneet
  • kykenee osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan

Jakso ei voi korvata sairastumisen jälkeistä moniammatillista yksilökuntoutusta. Jakso ei myöskään sovellu vaikea-asteisille muistisairaille.

Sisältö

Kuntoutusjakson alussa selvitetään asiakkaan yksilöllinen tilanne ja kuntoutuksen tarve. Alkuvaiheessa on lääkärin tulotarkastus, hoitajan haastattelu sekä fysioterapeutin tulotutkimus.

Alkuselvitysten pohjalta laaditaan asiakkaalle soveltuva monipuolinen ryhmäohjelma, jossa hyödynnettävissä ovat kuntosali- , tasapaino- ja peliryhmät, keskustelu- ja toiminnalliset ryhmät sekä ravinto-ohjaus- ja viriketoimintaryhmät.

Kuntouttavan hoitotyön ohjauksen ja avustuksen lisäksi arkipäivisin (ma-pe) on yksi fysioterapian yksilöaika (30 min). Tarvittaessa fysioterapia voidaan korvata toimintaterapialla tai jalkojenhoidolla.

Täysihoitoon kuuluu aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala. Ateriat tuottaa oma valmistuskeittiömme, joka huomioi ikäihmisten ravitsemussuositukset.

Ota mukaasi: lääkkeet, tarvittavat hoitotarvikkeet, liikkumisen apuvälineet sekä tarvittava vaatetus sisä- ja ulkoliikuntaa varten

Kustannukset ja hakeutuminen

  • terveydenhuollon tekemällä maksusitoumuksella vuorokausihinta riippuu asiakkaan avun tarpeesta ja omatoimisuudesta (toimintakykyluokat)
  • meille voi hakeutua myös itsemaksavana – Hinnasto

 

Lisätietoja

osastonsihteeri p. 0400 410 811

palveluvastaava  p. 044 7650 463

 

Pin It on Pinterest

Share This
Siirry sisältöön